刘松仁 松居 松迷之家

注册 Register
搜索

[TVB] 劉松仁轉加拿大取景順便會舊情人

见习版主

纯粹标题党?
————————————————————————————————————————————————————

【on.cc東網專訊】 藝人劉松仁(松哥)現身電視城為新劇《華麗轉身》試造型,提到取消8月到越南取景一事,他坦言近日東南亞地區均發生事故,因此建議監製改到加拿大拍攝。問到是否不敢亂出埠?他笑謂:「公司話事啦,自己年紀大,剩低冇幾多年(命),犧牲唔係好多,後生嗰班就麻煩啲、大鑊啲,我最多唔見幾年啫,佢哋唔見幾十年。」
談到大陸、日本、台灣亦頻生斬人事件,松哥說:「美國都有,癡晒線啲人,好得人驚。(少啲去大陸拍劇?)冇得少,不過呢排開《華》劇都少啲機會去。」問去加拿大拍劇是否較安全?他笑謂:「去邊度都會中招㗎啦,係因為嗰度有舊情人,不過全部嫁晒人,我都係去見吓面,順道聚舊啫。」他又指兩年後回巢拍劇,全因與汪明荃兩年前約定,問是否回來救亡?他笑道:「唔係,如果係我就好值錢啦,都冇加我人工,我太貴啦!」
提到無綫最近愛重拍經典劇,會否考慮重拍《京華春夢》?松哥說:「太經典反而拍唔到,當時又人齊。(自己做番囉?)做乜?(自己設計個角色?)考慮吓啦。」

原网页地址:http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/enter ... 7_00862_001_cn.html

乜野係虛構,乜野係現實?虛構不可成真,現實太多假象。

见习版主

我发现这三张图的区别就在于嘴角的变化

你若安好,便是晴天

见习版主

海风吹起的时候 发表于 2014-5-27 17:04
我发现这三张图的区别就在于嘴角的变化

我只发现了焦距的变化

乜野係虛構,乜野係現實?虛構不可成真,現實太多假象。

管理员

《華麗轉身》劉松仁轉加拿大取景順便會舊情人

【on.cc東網專訊】

劉松仁取消8月去越南轉到去加拿大取境,仲話可以會會舊情人。

松哥對於最近不少地方有斬人事件,佢就表示好得人驚

藝人劉松仁(松哥)現身電視城為新劇《華麗轉身》試造型,提到取消8月到越南取景一事,他坦言近日東南亞地區均發生事故,因此建議監製改到加拿大拍攝。問到是否不敢亂出埠?他笑謂:「公司話事啦,自己年紀大,剩低冇幾多年(命),犧牲唔係好多,後生嗰班就麻煩啲、大鑊啲,我最多唔見幾年啫,佢哋唔見幾十年。」

談到大陸、日本、台灣亦頻生斬人事件,松哥說:「美國都有,癡晒線啲人,好得人驚。(少啲去大陸拍劇?)冇得少,不過呢排開《華》劇都少啲機會去。」問去加拿大拍劇是否較安全?他笑謂:「去邊度都會中招㗎啦,係因為嗰度有舊情人,不過全部嫁晒人,我都係去見吓面,順道聚舊啫。」他又指兩年後回巢拍劇,全因與汪明荃兩年前約定,問是否回來救亡?他笑道:「唔係,如果係我就好值錢啦,都冇加我人工,我太貴啦!」

提到無綫最近愛重拍經典劇,會否考慮重拍《京華春夢》?松哥說:「太經典反而拍唔到,當時又人齊。(自己做番囉?)做乜?(自己設計個角色?)考慮吓啦。」

本帖子中包含更多资源

您需要 登录 才可以下载或查看,没有帐号?注册 Register

小豬這周一定要中Mark 6

参与松居书籍:《碧海情天》,《男人之苦》, 《原来爱上贼》和 《天地孩儿》http://bbs.lauchungyan.com/viewt ... &extra=page%3D1

我爱松哥!

都成“微博控”了

乱讲话,什么“剩低冇幾多年”,下次再乱讲话打pp

管理员

更新圖,
是不是頭髮染了顔色啊

本帖子中包含更多资源

您需要 登录 才可以下载或查看,没有帐号?注册 Register

小豬這周一定要中Mark 6

参与松居书籍:《碧海情天》,《男人之苦》, 《原来爱上贼》和 《天地孩儿》http://bbs.lauchungyan.com/viewt ... &extra=page%3D1

我爱松哥!

身材一级棒呀

见习版主

终于出造型了,希望很快会有正式的造型会!~

我爱松哥!

身材很好看